zondag 12 juni 2011

BBCream en HuidtypeBij het kiezen van de juiste bbcream bij bijvoorbeeld bbcreamshop is het net als bij de meeste cosmetica van belang om eerste te weten wat voor huidtype je hebt.
Hoewel bbcreams zeer zacht zijn en alle bbcreams in principe geschikt zijn voor een gevoelige huid, kunnen we toch een indeling maken van bbcreams die in meer of mindere mate geschikt zijn voor de gevoelige huid, voor de vette huid, voor de normale huid en voor de gecombineerde huid.

Hieronder vinden we een overzicht met het overzicht en de kenmerken van elk soort huidtype.
Dit om de juiste keuze te kunnen maken van een bbcream die het beste aansluit bij je huid.

Er zijn vijf soorten huidtype, te weten;

Normale huid

Dit is de huid die we allemaal graag zouden willen hebben. De huid voelt zacht en soepel aan en heeft kleine tot middelgrote poriën. De normale huid heeft een goede elasticiteit en voelt glad en stevig aan. Mensen met een normale huid hebben eigenlijk nooit grote problemen met de huid. Natuurlijk zal ook de normale huid weleens af en toe een puistje hebben maar dit zal slechts sporadisch voorkomen

Vette huid

Dit huidtype is erg gevoelig voor acne en puistjes. De vette huid openbaart zich vooral bij tieners die door hormonale veranderingen vaak last krijgen van een vetter huidtype. De huid ziet er glanzend uit en mocht je een tissue over het gezicht leggen, zie je olieachtige afdrukken. Ook de poriën zijn in tegenstelling tot een normale huid groot en beter zichtbaar en als gevolg van overtollige talg zullen vooral tieners veel last hebben van puistjes, mee-eters en ontstekingen van de huid.

Droge huid

Als de huid de neiging heeft te schilferen ​​of uw huid voelt strak aan op het gezicht, is er waarschijnlijk sprake van een droog huidtype. Echter soms kan een droge huid ook veroorzaakt worden door het niet genoeg vocht tot je nemen, in een koude winterperiode of door harde wind. Mocht je normaal gesproken niet het 
gevoel hebben dat je huid droog is, kijk dan ook naar de omgevingsfactoren die dit mogelijk kunnen veroorzaken. Ook kan een huid droger worden door het veelvuldig gebruik van zeep. Zeep heeft in het algemeen de neiging om de huid uit te drogen. Mocht dat bij u het geval zijn probeert u dan eens een andere zeep. Yoghurt zeep zal de huid bijvoorbeeld beter hydrateren dan gewone zeep.                                  Verder zal bij een extreem droge huid vaker allerlei huidproblemen ontstaan zoals eczeem of zelfs dermalitis of psoriasus.

Gecombineerde huid

De gecombineerde huid is nogal een speciaal huidtype. Eigenlijk is de huid in twee zones verdeeld namelijk een droog en een vet gedeelte. De term "T-zone" verwijst naar gecombineerde huid types waar het voorhoofd, neus en kin vet zijn maar de wangen en het gebied rond de ogen is normaal of droog.
Dit past bij de meerderheid van de gecombineerde huidtypes, behalve voor een klein percentage die mogelijk andere symptomen hebben, zoals een degene die alleen een pukkelig voorhoofd hebben maar waarvan de rest van de huid normaal of droog is.  In sommige gevallen kan de huid overal buiten de T-zone vet zijn en ook dan spreken we nog over een gecombineerd huidtype.

Gevoelige huid

Een persoon met een gevoelige huid heeft veel meer moeite met omgevingsfactoren dan de gemiddelde persoon. De huid verbrandt sneller in de zon, er is meer gevoeligheid voor cosmetica (vooral als geparfumeerd) en kan huiduitslag of een branderig gevoel veroorzaken als gevolg van overmatige blootstelling aan wind, zon en extreme verschuivingen in temperatuur.
Als uw huid snel geïrriteerd of past in de andere omschrijvingen, zullen we spreken over een gevoelig huidtype.


Tags: huidtype, gevoelige huid, gecombineerde huid, vette huid, droge huid, normale huid, cosmetica, bbcream voor gevoelige huid, bbcream voor normale huid,  bbcream voor gecombineerde huid, bbcream voor vette huid, bbcream voor de droge huid, bb cream, bb crème, bbcrème, welke bbcream, hoe bbcream kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten