maandag 6 juni 2011

Mijn BBCream, Echt of Nep!

BBCream is de grote rage in cosmeticaland en niet onterecht want een goede bbcream
zal het gezicht er mooier en gezonder uit laten zien en acne, littekens en rimpels perfect wegwerken, deze zelfs doen verminderen en het biedt de huid een uitstekende bescherming tegen de zon.
Omdat er momenteel zoveel over wordt geschreven en bijna iedereen bbcream  het perfecte cosmeticaproduct in jaren vind, wordt de belangstelling van buiten Azië, zoals in Amerika en
Europa ook steeds groter.
Het vervelende hierbij is echter dat er zowel in Amerika en helemaal in Europa er geen winkels zijn waar je bbcream kunt kopen en zelfs online winkels zijn er in de meeste landen niet.
De groeiende vraag naar bbcream blijft natuurlijk ook niet onopgemerkt bij de namakers van dit soort producten en deze spelen hier handig op in.
Deze namaak of fake bbcream  producten worden hoofdzakelijk geproduceerd in China en vandaar uit worden ze verspreidt over de diverse landen in de regio. Dus ook steeds meer namaak bbcream duiken op in Australië, de Fillipijnen, Thailand, Taiwan en zelfs in het thuisland Zuid-Korea.
Het is zelfs zo dat waarschijnlijk mensen bbcream thuis hebben staan die nep zijn zonder dat ze het in de gaten hebben.

Namaak bbcream op Ebay
De meeste fake bbcream zijn echter te vinden via het online verkoop kanaal Ebay.
Na onderzoek blijkt zelfs dat rond de 90% wat op ebay aangeboden wordt een namaak of fake bbcream te zijn. En het is niet genoeg om op de reputatie of het aantal positieve vermeldingen te vertrouwen die een ebay seller heeft. Er zijn namelijk aanwijzingen dat zelfs een aantal gerenommeerde  bbcream verkopers op ebay - die voor het merendeel positieve feedback hebben -, af en toe ook namaak bbcream verkopen.
En dit zou zomaar eens waar kunnen zijn omdat we weten dat de vraag alleen al in Azië zo groot is dat zelfs de eigen merkwinkels soms niet kunnen leveren en je zou zeggen dat de verkopers op Ebay hetzelfde probleem zouden moeten hebben.
Een voorbeeld is dat we weten dat op dit moment Dr.Jart bijna niet meer te verkrijgen is omdat ze niet tegen de vraag op kunnen produceren. Echter op Ebay zijn ze nog volop verkrijgbaar.
We kunnen dan met een redelijke mate van zekerheid zeggen dat het hier om namaak bbcream gaat.Zijn er van alle merken namaak exemplaren
Het antwoord is ja hoewel er een aantal merken zijn die eruit springen en het zal niemand verbazen dat dit de best verkopende merken zijn.
Op volgorde van de merken met de grootste kans op namaak:
1.       Skin79
2.       Missha
3.       BRTC
4.       Skinfood
5.       Hanskin

Kan je een echte bbcream onderscheiden van een namaak.
Het antwoord hierop is ja en nee. De grote merken doen er alles aan om het de makers van fake bbcream zo moeilijk mogelijk te maken, door gebruik te maken van hologramstickers, zigzag stickers e.d. maar ook dit is geen garantie en wij denken dat de maatregelen niet voldoende zijn om de makers van fake bbcream echt aan het schrikken te maken.
Hieronder vinden we verder twee websites die ons een idee geven tussen echte en fake Skin79 bbcreams.


De zigzag sticker van Skin79 om Namaak tegen te gaan
Pas overigens op met verkopers die zeggen dat ze echtheidcertificaten van de bbcreams hebben.
Als ze dit beweren dan zeggen wij “NIET KOPEN” omdat de producenten geen echtheid certificaten uitgeven.
Koop in ieder geval geen bbcream vanuit China of Hongkong en ook vanuit Taiwan wordt het steeds meer opletten geblazen.

Gevaarlijk
Afgezien dat het vervelend is dat je een namaak product hebt gekocht zonder dat je het misschien weet kan het ook verstrekkende gevolgen hebben. In deze bbcreams kunnen chemische en verboden stoffen zitten die desastreus zijn voor het gezicht en de huid.  Er zijn gevallen bekend waarbij een gave huid dermate beschadigd is door deze crème dat men er zelfs voor naar een huidarts moest gaan.

Waar kan ik een echte bbcream kopen
Koop om zeker te zijn in ieder geval niet via ebay.
Mocht je dit wel willen doen koop dan tegen normale prijzen. De fabrikant stelt namelijk richtlijnen tegen welke prijs de bbcream ongeveer moet worden verkocht.
Echter wij raden aan om ebay zoveel mogelijk links te laten liggen.
Vraag evt of de verkoper een MSDS document kan overleggen.  Dit is een document van de fabrikant waar gedetailleerde informatie instaat over de ingredienten waaruit het product is opgebouwd en de gezondheidsrisico’s.

In Nederland en Europa  is de enige webshop die bbcream verkoopt bbcreamshop.eu.
De bbcream van bbcreamshop.eu komen rechtstreeks van de fabrikant en worden zonder tussenhandel door bbcreamshop geïmporteerd. BBCream is verder in het bezit van alle benodigde documenten die de veiligheid en originaliteit van de producten waarborgen.


Verder zijn betrouwbare websites waar je bbcream kunt kopen:
-          http://www.prettyandcute.com
-          http://english.gmarket.co.kr


Geen opmerkingen:

Een reactie posten