donderdag 5 mei 2011

Whitening in BBCreams

"Ik heb een blanke huid en nu heb ik gehoord dat er in bijna alle bbcreams whitening ingrediënten zitten.
Zijn deze schadelijk voor de huid en maken ze mijn gezicht nog witter dan het al is, want ik wil niet een nog lichtere huid".


Dit is een vraag die veel gesteld wordt aan bbcreamshop en we zullen deze vraag hier op dit blog proberen te beantwoorden.

Whitening als onderdeel van BB Creams.
Zoals zelfbruiners een hot item zijn bij ons, zijn whitening producten enorm populair in voornamelijk Zuidoost Azië. In bijna elk product wordt wel gebruik gemaakt van whitening ingrediënten, zo ook in BB Creams.
Dit omdat zonder deze ingrediënten de producten simpelweg niet verkocht worden.
In het verleden werd in whitening producten vaak gebruik gemaakt van hydroquinone, een chemisch goedje wat zeer kankerverwekkend was en momenteel in heel veel landen is verboden.
In alle BB balms wordt gebruik gemaakt van het werkzame bestandsdeel Arbutin. Dit is in tegenstelling tot de synthetische stof die gebruik wordt in zelfbruiners, een natuurlijk ingrediënt. Arbutin is het extract van de berendruif plant die blekende eigenschappen heeft voor de huid. Maar eigenlijk is dit effect nihil, wat arbutin meer doet is het voorkomen dat de huid donkerder wordt in plaats van dat het de huid bleker maakt.
Eigenlijk moeten we het zien dat als je een aantal dagen niet buiten komt of in de winterperiode de huid toch wat lichter van kleur wordt, en dit is eigenlijk het whitening effect. Op een toch al blanke huid zal arbutin dus geen effect hebben. Ga je met deze producten op toch in de zon dan zal je huid ook gewoon bruiner worden.
Wat BB Creams wel doen, is het neutraliseren van de huidskleur. Het verminderd donkerder plekken of overmatig pigment in het gezicht.
Hiermee hoop ik iedereen gerust te stellen die twijfels hebben om een bbcream te kopen omdat er whitening ingrediënten inzitten. Iedereen kan het dus gerust gebruiken zonder bang te zijn dat het de huid nog lichter maakt.


Advies gebruik BBCreams op blanke huid.
Hierbij wil ik nog wel even een advies geven bij het gebruik van BB creames op een blanke huid.
Omdat BB creams werken als een foundation zou het kunnen dat bij teveel gebruik het gezicht er echt
witter uitziet. Dit komt niet door Arbutin maar door de stiching. Bij een blanke huid volstaat een dun laagje om een natuurlijk gezonde en stralende huid te krijgen, zonder dat je huid er witter uitziet.
Mocht u meerdere vragen hebben over BB Creams kunt u altijd terecht op bbcreamshop.

Hier staan bij FAQ de antwoorden op veel gestelde vragen over bbcreams,
of stuur een mailtje naar info@bbcreamshop.eu
bbcreams en whitening, whitening producten, whitening, bbcreams, de huid bleken, lichter maken van de huid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten